✿ Kitap Eleştirisi: Küçük Mucizeler Dükkanı: Debbie Macomber ✿

26.9.13

Güzel akşamlar sizin olsun diyerek başlamak istiyorum sözlerime...Dün öğle saatlerinde bitirdiğim bu çok güzel kitabın yorumlarını hemen paylaşayım dedim:) Unutmadan:) Vikitap'a göre üç günde bana göre ise bir buçuk günde okuyup bitirdiğim bu kitap gerçekten herkesin okuması gerekenlerden...Kitap Okumak İster Misin'in bana gönderdiği üçüncü parti bu...
*
Bütün mızmızlığıma ve kaprislerime rağmen-çünkü bu sefer kargonun kurye bizi evde bulamadığından bana ulaşması bir haftayı buldu-bana destek ve cevaplarını hiç esirgemeyen bu değerli insanlara teşekkürü bir borç bilirim. Harika işler yapan harika adamlar! Bu zamana kadar Kitap Okumak İster Misin'in bana gönderdiği ve onların sayelerinde okuma imkanı bulduğum kitaplarsa şöyle:

1- Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
2- Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
3- Bir Cadı Masalı - Leylâ Navaro
4- Küçük Mucizeler Dükkanı- Debbie Macomber
5- Doğmamış Bir Çocuğa Mektup - Oriana Fallaci

Gelelim şimdi romana...

Okuduğum bu kitap 480 sayfalık bir kitap, Martı Yayınları'ndan çıkan kitabın 18. basımını okudum:) Kitabın kapak tasarımıysa ciciliğin doruklarında...Bayıldım diyebilirim, tam da adına yakışıyor...
*
Kitabın orijinal ismini direkt çevirdiğimizde 'Blossom Sokağı'nda Bir Dükkan' anlamına geliyor, ama ben Türkçe ismini daha orijinal buldum da diyebilirim:)
*
Günlük hayatın içerisinden 4 kadın ve onların yaşamlarından kötüyle başlayıp iyi şeylerle biten kesitleri anlatan bu kitap insanı mucizelere inandırıyor...

*
Dili her kesimden insana hitap edecek kadar sade ve günlüğe uyarlanmış. İşte bunu sevdim, ilk defa nerdeyse bir cümleyi iki kere okumadığım bir roman oldu :)
*
Kitabın yazı puntosu çok büyüktü, ben bunu orta ve ileriki yaşlardaki kitap kurtlarının da dikkatlerinin çekilmesi ve onların da rahatlıkla okuyabilmelerini sağlamak amaçlı olarak düşündüm. Başarılı buldum, çünkü her kesimden insan çayını kahvesini alıp günlük hayatın saçmalık ve streslerinden kurtulabilir, bu romanla biraz moral depolayabilir :)
*

Kitabın sonundaki 'Yazar Notu'nu çok içten ve samimi buldum. Çok sevimli bir kadın zaten :)
*
Sanırım bu kadar övgüden sonra ve bir buçuk günde okuduğumu söyledikten sonra çok akıcı olduğunu söylememe gerek yoktur:)
*
Kitaptaki 4 hikayenin de mutlu sonla bitmesini sevdim. Gerçek hayatta bitemiyor bari romanlarda bitsin ha ne dersiniz?
*
Bu romanla aslında her şeyin bizim bakış açımızla ilgili olduğunu anladım. Bakış açımızı değiştirince Alix gibi bir kızın da Laurel'ın da güzel yanlarının olduğunu görmemiz uzun sürmüyor. Kitaptan buna örnek ise Jacqueline'in Tammee Lee'ye karşı değişen duygularını verebiliriz.
*
Bu kadar çok özlü söz görünce kitapta ben de bir tane üreteyim dedim : ehem öhem:

Örgü ilmekleri birbirine bağladığı gibi insanları da birbirine bağlıyor....

*
Romanın birçok yerinde malesef gözyaşlarıma engel olamadım..Özellikle Carol ve Lydia beni çok etkilediler... Ama mutlu sonlara bayılıyorum...
*
Hayatta imkansız diye birşeyin olmadığına inanıyorum:)


Kitaba puanım: 5


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com

Herkese sevgiler,

Hasibe ♥️ 
















You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))