♥ Sevgililer Günü Kurabiyesi ♥

13.2.14

Herkese merhabalar... Ben geldim!

Öncelikle bu yazımda hayatımdaki değişikliklerden başlayacağım çünkü bir önceki yazımda es geçmiştim bu durumları. Blogumun tasarımı yine yine ve yine değişti. Bir aralar blogumun son şeklinin bir önceki hali olduğunu söylemiştim doğrudur ama bu seferki değişim zorunluluktan oldu diyebilirim. Arka plan olarak seçtiğim arkadaş artık yüklenmemeye başlayınca yine zorlu uğraşlar sonunda nihayet bu şekilde toparlayabildim. Şimdiki halini de çok seviyorum ben. Ha değişimin bir diğer sebebi de benim header'ımın tabiri caizse eşek kadar olmasıydı hihi ^^ Yani ben öyle diyorum :) Girdiğim bütün kişisel web sitelerinde site sahibinin ismi minnacıktı ve bu da bence göze hitap ediyordu. Ben pek beğenmedim kendiminkini ve daha ufak olsun istedim. Gerçi yine pek ufak olmadı ama idare edecek galiba :))

Bir diğer değişiklikse hayatımla ve sağlığımla ilgili. Bir haftadır kolumun altında ceviz ile fındık arası bir büyüklüğe sahip bezemsi bir şey peydah oldu. Gündüzleri idare etse de işten eve döndüğümde inanılmaz ağrı yapıp şişiyordu. Daha fazla dayanamadığımdan bugün doktora gittim ve ufak bir operasyonla ağlaya ağlaya kendisinden kurtuldum. Yarım pansumana gideceğim tekrardan...Bunun akabinde de tabi on günlük bir rapor almak durumunda kaldım. On gün evde kendi kendime bağırıp duracağım yani :( Umarım kısa zamanda düzelirim.

Her neyse, tüm bu olumsuzluklar bile yarının güzelliğini eksiltemiyor...Yarın Valentine's Day ! Yani sevgililer Günü...Harika bir gün olmasını temenni ediyorum :) Bugüne özel gerçi ben birkaç hafta öncesinde yapmıştım ama siz bu akşam yapabilesiniz diye paylaşmak istedim. bu nefis kurabiyeleri...Siz benim yaptığım hamurdan yapmadan kendi kurabiye hamurunuzdan da yapabilirsiniz ki ben sorumluluk almadan sizlere bunu öneriyorum. Bu kurabiyeleri ben yine Nefis Yemek Tarifleri'nden aldım ama hamuru toparlamakta çok zorlandım. Naçizane önerim başka bir hamur kullanmanız :) Çok konuştum hadi başlayalım :)


SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ 

Malzemeler:
1 paket margarin
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Not: Bu malzemelerle hamur toparlanmıyor. Ben sıvı bir şeyler de olsun diyerekten 1 çay bardağı sıvı yağ ekledim ancak toparlandı hamur :(


Yapalım:)

Malzemelerimizi genişçe bir kabın içine alıyoruz.


Hamurumuzu yoğuruyoruz. Ve üç eşit paçaya ayırıyoruz.


Bir hamur topağını tekrardan kakaoyla yoğuruyoruz.


Hamurumuz hazır :)


Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.


İlk beyaz topağımızı orta kalınlıkta açıyoruz.


Ardından kalpli kalıbımızla kalpler kesiyoruz.




Fırın tepsimize diziyoruz.


Kakaolu hamurumuzdan da kalpler keserek üstlerine koyuyoruz.




Son topağımızdaki kalplerle de kurabiyemizin üst katını yapıyoruz.



Son olarak tarifte olmayan bir Hasibe dokunuşuyla kurabiyelerimizi tamamlıyoruz. Ben şirin olsunlar diye tam ortalarına birer bonibon koydum :)


180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Ve fırından çıkan güzellikler hazırlar :)))




sevgililer gübü hediyesi, el yapımı hediye, hand made cookie, hand made present, for valentine's day,


Yiyen sevgililere afiyet olsun , hiç ama hiç ayrılmasınlar :)))

Afiyet şeker olsun :)

Bu arada size bir hediye sunumu yapmak istedim. Evde önceden bulunan bir hediye kutusu vardı. İçine buzdolabı poşetiyle birlikte kurabiyeleri de koydum ve buzdolabı poşetinin üst kısmını bağladım :))




İkinci alternatifse kutunun üstündeki kurdeleyle kurabiyeleri bağlamamız. Kalpli kutumuz sade de çok güzel. 


Hoşçakalın :)


Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler,

Hasibe ♥️ 


















































You Might Also Like

1 yorum oku / yaz

  1. Biraz kalın olmuş ama yine de üçlü kalp kurabiyeleri sevdim <3 Ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))