Ürün Yorumu : Garnier Skin Naturals Saf &Temiz Derinlemesine Temizleme Jeli

23.5.15

Herkese merhabalar,

Güzel ve yine erken başlayan bir Cumartesi gününden selamlar... Güneş etrafı kavururken, ben de evde olduğum nadir günlerden birinde bu güzel günde sizlerle yeni bir yazı paylaşmak üzere blogumdayım... Bu arada blogumun tasarımı şuan profesyonel ellerde, çok yakında yeni bir yüzle karşınızda olacağım... Merakla bekleyin :)) Zaten yenilendiğinde yani en son kararı verdiğimizde sizlere o süreci de bir yazımda ayrıntılı ve detaylı bir şekilde yazacağım, belki benim gibi artık profesyonelleşmek isteyenlere de yardımcı olur... :)
*
Bugün sizlere başlıktan da anlayabileceğiniz üzere kullanıp da yorumlamak üzere beklettiğim bir yüz temizleme jelinden bahsedeceğim... Garnier'in Skin Naturals serisinden Saf ve Temiz Derinlemesine Temizleme Jeli... Hadi başlayalım o zaman :)


*
Bu temizleme jelini ben geçen sene Bakırköy'de ikamet ederken oradaki bir marketten satın almıştım. Hatta o süreçte Gratis'de çok daha uygun fiyata satıldığını görüp üzülmüştüm onu bile hatırlıyorum :) Ancak yaklaşık bir yıldır kullandığım bir ürün oldu benim ve verdiğim ücretin üzerinde yararı olan bir ürün olduğundan şimdi aradaki bu farka ve fiyatının yüksekliğine üzülmüyorum bile...
*
Görebildiğiniz gibi ürünümüzün pompalı bir başlığı ve plastik turkuaz bir şişesi var. Plastik olması benim için çok kurtarıcı oldu çünkü çoğu zaman inanılmaz sakarlıklar yapıyorum ve düştüğünde kırılıp içerisindeki sıvının kullanamadan çöpe gitmesine engel oldu bu durum :))


Yaklaşık 200 mililitrelik bir yüz temizleme jeli bu. Yani uzunca bir süre kullanım için uygun ben de ilk defa bir ürünü zamanında bitirebildim, arka kapağında da yazdığı üzere bu ürünün kullanım ömrü 12 ay..


Aşağıdaki daha net yazıda da görebileceğiniz üzere bu temizleme jeli, yağlı ya da karma ciltler için daha uygun ve cilt problemlerini gidermeyi vaat ediyor.  Ben bu aşamada epey sorunlu bir yüze sahibim, belki etkili olur diye düşünmüştüm ancak cilt problemlerimde herhangi bir iyileşme gözlemleyemedim, sadece temizleyici olarak kullandım. Temizleme işlevini bence yerine getiriyordu.


Ben bu ürünü ilk başlarda tek yüz temizleyicim olarak kullanıyordum ama düzenli olarak değil. Daha sonra iki günde ya da üç günde bir sabah rutinimde düzenli olarak kullanmaya başladım bu ürünü. Şeffaf bir yüz temizleme jeli bu. Pompalı yapısı sayesinde istediğiniz miktar alabiliyorsunuz elinize. Ben genelde tek pompayla temizliyordum cildimi. Ben bu ürün haricinde başka bir temizleme jeli kullanarak cildimi yıpratmadım. Tek ürünle bitene dek devam ettim, cildim de kendini şaşırmamış oldu :) Sizlere de aynı anda pek çok ürünü kullanmamanızı, tek ürünle başlayıp şayet memnun kalırsanız tek ürünle devam etmenizi tavsiye ederim. Böylece ürün hakkında da yeterli ve tam bir malumat sahibi olabilirsiniz :)


İçeriğine bakarak almamıştım ama şu sıralar zararlı ve kimyasal içeriği olan ürünlerden uzak durmayı tercih ediyorum. Bu temizleme jelinin içeriğinde salisilik asit ve çinko yer alıyor, zaten ön kapakta da dikkat çekecek kadar büyük yazılmış ve bu ürün kuru ve hassas ciltlere tavsiye edilmiyor. Ben genel olarak bu temizleyiciden memnun kaldım ama olumsuzluklar da yaşadım elbette... Şöyle ki:

* Temizleme jelini bitirmeye yaklaştıkça jelin kıvamı koyulaşmaya ve daha katı bir hal almaya başladı ben de ne olur ne olmaz belki kullanım ömrü sona ermiştir diye dibinde bir miktar bıraktım en son olarak. Böyle bir durum elbette istenilen bir durum değil.

* Bu jeli kullanmaya ilk başladığımda yüzümde -yağlı bir cildim olmasına ve ürün cilt tipime uygun olmasına rağmen- yanma yaşadım ve ürünü bırakma noktasına geldim. Ancak bir süre ara verip devam edebildim.


Ürünü başlıklarla anlatacak olursak;

KOKU :Temizleme jelinde bence koku oldukça önemlidir ama ben bu jelin kokusunu tarif etmeye bir tanım bulamadığım gibi o kokudan da hiç hazzetmedim. Fazla kimyasal bir kokusu vardı bana göre, fresh ve taze değildi ki ben böyle kokuları çok severim ve hissetmek de isterdim. Ayrıca ürünü elimle uyguladığım için o koku kullandıktan bir saat sonrasına kadar elimi ne kadar yıkasam da asla çıkmıyordu. Bu açıdan kokusunu hiç sevemedim. 

YAPI : Yukarıda da değindiğim gibi temizleme jelinin şeffaf, jelimsi orta koyulukta bir kıvamı var. Ancak zamanla bu kıvam yoğunlaşarak katı bir hal almaya başladı. Jeli ilk kullanmaya başladığınızdaki yoğun yapısı temizlerken kolaylık sağlayıp jelin dökülmesini ve yüzünüzden akıp gitmesini engelliyor. Bu açıdan kıvamı bence başarılı.

İŞLEV: Derinlemesine temizlediği kısmına katılıyorum, yüzümü bu ürünle her yıkadığımdan sonra belirsiz bir nane ferahlığı hissediyordum yüzümde. Ancak cilt problemlerine engel olmada zerre kadar işlevsel değildi ya da en azından benim cildimde böyle oldu. 


Kısacası, günlük olarak ihtiyacımı karşılayabilecek benim için sıradan bir temizleme jeliydi. Kokusundan dolayı pek severek kullanamadım ama yine de yüzümdeki yanma hissi geçtikten sonra cildimi gerçekten temizlediğini düşündüğüm ve sık kullanımla bitirdiğim bir temizleme jeliydi. Tek pompayla temizleyebildiğinden kolay biten bir ürün değildi. Cildi karma ya da yağlı olanların deneyebileceği ürünlerden ama benim cildimle anlaşamadıklarından bir daha satın alabileceğim bir ürün değil kesinlikle -.-

Evet arkadaşlar, umarım faydalı olabilmişimdir bu ürünle ilgili sizlere... Sorularınız veya merak ettikleriniz varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Daha güzel kozmetik yazılarında da görüşmek dileğiyle...

Takipte Kalın




hasibecengizkarakuzu@gmail.com
Herkese sevgiler, 

HC.





























You Might Also Like

0 yorum oku / yaz

Fikrini paylaşırsan çok sevinirim:)))